Tervetuloa!

Olenkohan ainoa, jolle kirjainyhdistelmä DIY kosmetiikka – do-it-yourself – tuo mieleen lähinnä mummon konstit kahvinpurukuorinnoista, hunajanaamioista ja kurkkuviipaleista? Niissä ei ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta […]

Olenkohan ainoa, jolle kirjainyhdistelmä DIY kosmetiikka – do-it-yourself – tuo mieleen lähinnä mummon konstit kahvinpurukuorinnoista, hunajanaamioista ja kurkkuviipaleista? Niissä ei ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta ei välttämättä tule ajatelleeksi, että myös ns. oikeaa kosmetiikkaa on mahdollista valmistaa itse. Ja mikä parasta, itse tehtyyn kosmetiikkaan saa valita juuri ne itselleen mieluisimmat ja parhaat raaka-aineet.

Entä voisiko ruoanlaitosta tuttua ajatusta soveltaa myös ihonhoitotuotteisiin? Itse rakkaudella valmistetusta ruoasta tietää tarkalleen mitä saa, ja esimerkiksi turhan sokerin, rasvan, suolan ja hötön sijaan padat ja pannut voi täyttää ravintopitoisilla ja hyvää tekevillä aineksilla. Vastaavia turhakkeita löytyy myös kosmetiikan maailmasta, ja jo pelkkä ainesosaluettelon ymmärrys auttaa ostoksilla purkkiviidakossa. Ylelliseksi brändätty tuote saattaakin huonoimmassa tapauksessa sisältää lähes pelkästään vettä, alkoholia ja turhia täyteaineita, mutta vain häviävänpienen murto-osan pakkauksessa mainittua teho-ainetta.

Valtavirtaistunut luonnonkosmetiikka-ala on kasvanut vuosi vuodelta ja uusia brändejä ja tuoteinnovaatioita syntyy kiihtyvällä tahdilla. Oma kiinnostukseni on kuitenkin mennyt kohti omien reseptien kehittämistä ja raaka-aineiden opiskelua. Aestian taustalla onkin ajatuksena pyyhkiä pölyt diy-tekemisestä ja osoittaa, että on mahdollista valmistaa itse upeita ja toimivia tuotteita joka lähtöön ja että se on vieläpä hauskaa ja helppoa!

Omalla kohdallani myös iho-ongelmat ovat tuttuja ja kosmetiikkaostoksilla valitsen yhä vanhasta tottumuksesta sen akneiholle tarkoitetun tuotteen. Tuntuu nimittäin yhä siltä, että iho nimenee tukkoon jo pelkästä väärään purkkiin katsomisesta. Akne nähdään edelleen lähes pelkästään teinien ongelmana eikä tällaiselle 36-vuotiaalle ihon epäpuhtauksien kanssa kamppailevalle ole kauheasti valikoimaa kempparin nuoriso-osaston ulkopuolella. Tästä se ajatus sitten heräsi, että mitäpä jos tekisi sitten itse ne täydelliset ikääntyvälle (let’s face it, en tästä enää nuorru!), akneen taipuvaiselle sekaiholle sopivat tuotteet.

Entä mistä lähteä liikkeelle? Miten formuloidaan täydellinen emulsio ja miten huolehditaan tuotteen säilyvyydestä? Muun muassa näihin kysymyksiin etsin vastauksia ja jaan täällä parhaat reseptini ja vinkkini niin tekniikan kuin raaka-aineiden kiehtovaan maailmaan.

Tervetuloa ja mukavaa kun löysit blogiini!

Featured Articles

T Read More

Uncategorized28/01/2021

Tervetuloa!

Olenkohan ainoa, jolle kirjainyhdistelmä DIY kosmetiikka – do-it-yourself – tuo mieleen lähinnä mummon konstit kahvinpurukuorinnoista, hunajanaamioista ja kurkkuviipaleista? Niissä ei ole mitään vikaa, päinvastoin, mutta […]

K Read More

Face28/02/2021

Kirkastava nerolivoide

Inspiraatio tähän huumaavantuoksuiseen kasvovoiteeseen tuli vanhasta suosikistani. Alun perin halusin formuloida oman versioni Sukin balancing lotionista, mutta ajan mittaan resepti on lähtenyt elämään omaa elämäänsä. […]

V Read More

The Basics23/11/2021

Välineet luonnonkosmetiikan valmistamiseen

Aloittaessani homman täysin nollasta, olin aivan ulalla mitä välineitä kannattaisi hankkia, enkä alkuinnostuksen kourissa välttynyt hutiostoksiltakaan. Siispä ajattelin listata hyödyllisiksi havaitsemani sekä vähemmällä käytölle jääneet […]

G Read More

The Basics20/03/2022

Good manufacturing practices

Good manufacturing practices, also known as the GMP, helps ensure that products are safe for their users. It also ensures that manufacturing processes are clean and hygienic, which is especially important when dealing with natural raw materials that can be more susceptible to contamination.